Cape Town, Zuid-Afrika 13.10.17 – 21.10.17

Onze vluchten met Qatar Airways zijn goed bevallen. Na vrijdag op de luchthaven onze standaard stoelen omgewisseld te hebben voor stoelen met extra beenruimte konden we instappen. Het was erg rustig op de luchthaven. De vlucht vertrok op tijd en na 6,5 uur vliegen kwamen we aan in Doha. Daar moesten we rennen om de aansluiting te halen. De luchthaven van Doha vonden we mooier dan die van Dubai. Echter vonden wij de organisatie en de uitstraling van Emirates wel beter dan die van Qatar Airways. Van Doha vlogen we naar Kaapstad en ook dat ging allemaal goed. We vlogen voor het eerst in een splinternieuwe Dreamliner, de binnenkomst is prachtig, je kon zien dat het een hypermodern toestel is, voor de ramen zitten geen luikjes meer maar deze verdonker je door op een knopje te drukken. Ook is de luchtdruk beter, dus je hebt veel minder last van de droogte.

Bij aankomst in Kaapstad konden we al snel onze bagage ophalen en ook de taxi was snel gevonden. Om 12 uur kwamen we aan bij de storage waar onze Bill geparkeerd stond. Bij opening van de deur waren we erg blij dat Bill er nog precies zo bij stond als we hem in maart hadden achter gelaten. En wonderbaarlijk startte hij ook nog meteen nadat Hoite de accu's weer had aangesloten. We zijn 3 uur bezig geweest met alles inruimen, tent erop te zetten etc en toen konden we gaan rijden. Wat heerlijk om weer terug te zijn. Helaas was het erg winderig en koud, maar in de auto was het lekker warm. We hadden onze vaste Airbnb in Houtbay geboekt. Onderweg daarheen roken en zagen we de enorme bosbrand die de afgelopen week heel veel bos verbrand heeft. Ze kampen in de Western Cape met een enorme schaarste aan water, dus alles is kurkdroog. Toen we aankwamen bij ons appartement voelde het als thuiskomen, echter hadden we het vertrouwde uitzicht op de bergen waar helaas een brand woedde. Vanwege de harde wind konden de blus helikopters het vuur niet aan gaan. Gelukkig begon het 's nachts enorm te regenen. Daar waren alle Zuid-Afrikanen erg blij om, dit was precies wat ze nodig hadden om de branden te doven en de dammen misschien een heel klein beetje te vullen. De zomer begint hier nu langzaam weer, dus het vooruitzicht op meer regen is er niet echt.

Op zondag hadden we om 12u met Gijs en zijn moeder Alice afgesproken, die deze week ook in Kaapstad zijn. We hebben heerlijk geluncht op de Houtbay Harbour Market, onze favoriete plaats van de vorige keer, een grote indoor foodmarket met live muziek.

Na de lunch zijn we naar Constantia gegaan, een wijk welke bekend staat om de fantastische wijn, waar we (behalve ik natuurlijk) heel wat heerlijke wijntjes hebben geproefd bij Klein Constantia.

Daarna zijn we naar Llandudno Beach gegaan, ons favoriete strand. Niet omdat het zo'n mooi weer was, maar omdat je daar heerlijk langs het strand kunt wandelen en tussen de rotsen door kunt lopen. Terwijl Alice (moeder van Gijs) en ik langs het strand liepen kletsten we gezellig, zonder dat we op de golven in de zee lette. In 1 keer zag ik in mijn ooghoek een golf aankomen, dus ik zet nog snel mijn ene voet met schoen op een rots, maar deze was net te laag. Daar stond ik dan met mijn rechterschoen in mijn hand en mijn linker schoen in het water. Tot aan mijn knieën stond ik in het water. We kwamen niet meer bij. Dat was een natte verrassing. Ik had gelukkig wel al 1 schoen uitgedaan, maar had me daarna weer bedacht en dacht dat het niet nodig was om de schoenen uit te trekken, waardoor ik maar 1 schoen nat had i.p.v twee. De mannen en Alice kwamen ook niet meer bij.

'S Avonds hebben we heerlijk bij Restaurant Den Anker gegeten aan het Waterfront.

Op maandag moesten we vroeg op (6u) omdat we meerdere afspraken hadden. Bill had o.a. nieuwe accu's nodig, we moesten de snorkel na laten kijken, boodschappen doen en nog allerlei kleine klusjes om ons voor te breiden op ons nieuwe kampeeravontuur. 's Avonds hebben we weer gezellig samen met Gijs en Alice gegeten bij Gold Restaurant. Een groot restaurant waar gedurende de hele avond typisch Afrikaanse live muziek, dans en zang rond de tafel wordt gespeeld, je wordt Afrikaans opgemaakt en je krijgt 14 verschillende gangen van specifieke Afrikaanse gerechten. Het restaurant is erg toeristisch, dus we zaten in een kamer vol met Aziaten, maar dat mocht de pret niet drukken. Hoite had ook nog even geluk, die werd gevraagd of hij mee wilde dansen met de groep, omdat ze iemand tekort kwamen.  We hebben heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad.

Dinsdag hebben we heerlijk gebruncht bij ons favoriete lunchtentje Melissa's in het Waterfront. Daarna wilden we naar de Tafelberg, maar die lag volledig verborgen in de wolken. Dus op naar Signal Hill, daar waar we de vorige keer vele malen zijn geweest om onze container met Bill daarin in de gaten te houden. Het was vreselijk koud bovenop de berg, dus we zijn al snel terug gereden naar Camps Bay waar we heerlijk op het terras in het zonnetje genoten hebben van wat oesters, mosselen en inktvis.

Om 18u hadden we met de eigenaren van onze Airbnb afgesproken, Lauren en Luke, we waren hier nu natuurlijk voor de 3e keer, dus het werd tijd om elkaar even beter te leren kennen. Het zijn echt 2 super aardige mensen en heel erg gastvrij, dus de tijd vloog om. 's Avonds hebben we fantastisch gegeten bij Fork Restaurant in Longstreet. Longstreet is de uitgaansstraat van Kaapstad voor Backpackers, waar je niet veel culinaire hoogstandjes tegenkomt, maar Fork Restaurant is toch wel echt een aanrader als je in Kaapstad op vakantie bent. We hebben er verrukkelijke Afrikaanse tapas gegeten.

Woensdag ochtend werden we wakker en scheen eindelijk de zon, geen regen meer, gelukkig werd het ook wat warmer dus tijd om Bill in en uit te pakken en klaar te maken voor onze reis straks. 's Avonds zijn we weer met Gijs en Alice uit eten gegaan, dit keer in Restaurant Asoka, waar ze Aziatische tapas serveren. Opnieuw weer een goede keuze.

Donderdag ochtend zouden we weer een poging doen om de Tafelberg op te gaan, maar het was bewolkt en regende zelfs een beetje, dus dat ging niet door. Hoite en ik zijn daarom naar Muizenberg strand gegaan. Dit strand staat bekend om de goede surf mogelijkheden en de gekleurde huisjes op het strand. Toen we daar aankwamen scheen het zonnetje af en toe langs de wolken heen. Via Chapmans Peak zijn we weer terug gereden. De weg door Chapmans Peak is echt een plaatje. 's Avonds hebben we weer heerlijk gegeten met Gijs en Alice, hun laatste avond, bij Mama Africa. Een erg toeristisch restaurant, maar het eten was goed. We hadden een mixed grill met Krokodil, Springbok, Struisvogel, Kudu, worst en warthog vlees. Daarna zijn we nog even de bar in gegaan van het restaurant waar een Afrikaanse band speelde en zong, echt super goed.

De volgende dag hebben we nog even geluncht in de Victoria Wharf met Gijs en Alice voordat ze naar de luchthaven gingen. Best gek dat zij nu terug gaan naar huis en dat wij nu verder gaan. Uiteraard zijn we 's avonds nog gaan eten bij onze favoriete plekje, de Houtbay Harbour Market, laatste keer sushi voor de komende maanden.

Het is tijd om verder te gaan.  Tot de volgende keer!

 

 

echt een plaatje.

 

 

 

3 thoughts on “Cape Town, Zuid-Afrika 13.10.17 – 21.10.17

  1. Erna

    Goede start van jullie vakantie zo te lezen. Geniet ervan en wij wensen jullie heel veel zon toe. Veel plezier tot ergens in 2018. XX

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *