First days at Bali…Legian

22.02.19 - 27.02.19
Vertrek thuis

Daar gaan we dan, op naar het vliegtuig. We gaan eindelijk weer op reis. Onze laatste keer was in maart 2018 met Bill naar Marokko. Deze reis werd vroegtijdig afgebroken door flinke autopech in de woestijn. En daarna konden we niet meer weg. Bijna een jaar niet reizen is voor ons erg lang. Dus we zijn extra blij, dat we weer een mooie reis voor de boeg hebben.

De backpack is weer ingepakt en klaar voor vertrek. Ik ben al vroeg begonnen met de voorpret. Mijn backpack lag al een week ingepakt voordat we eindelijk konden vertrekken. Op vrijdag 22 februari lopen we om 06:30 uur van huis weg met 14 kilo op de rug en 7 kilo op de buik (Hoite nog iets meer).

Normaal is het een kwartier lopen naar het busstation in Lloret, maar nu doen we er iets langer over. Gelukkig zijn we wel op tijd, voordat de bus om 07:00 uur weg rijdt. Onderweg vind ik nog een briefje van 100€ op de grond, dus die heb ik maar opgeraapt. Er stond geen naam op van wie het was, dus heb hem maar gehouden. Leuk begin van de vakantie, beetje jammer voor degene die het briefje is verloren.

Vlucht naar Singapore

Op de luchthaven gaat ook alles goed, dus voordat we het weten zitten we in het vliegtuig van Singapore Airlines. We hebben goede stoelen met extra beenruimte voor Hoite en we verbazen ons over de enorm goede service van Singapore Airlines. We vliegen normaal met Emirates of Qatar Airways en hebben ook weleens met KLM etc gevlogen, maar het is de eerste keer met Singapore Airline. Hopelijk is dit zeker niet de laatste keer.

De cabin crew is ontzettend vriendelijk en werken het hardst van alle crews, die we tot nu toe hebben gehad. Ze komen continue langs met drinken en snacks van broodjes, KitKats, koekjes, zakjes chips tot vers fruit toe. Daarnaast zijn de maaltijden ook nog eens super lekker. We begrijpen volledig dat Singapore Airlines is uitgeroepen tot de nummer 1 van de vliegtuigmaatschappijen. De vlucht van 13 uur is lang, maar gelukkig landen we dan eindelijk op de luchthaven van Singapore.

Tussenstop in Singapore

In Singapore hebben we een tussenstop van 8 uur. Voordat we gingen hadden we al gelezen over de gratis bus tour door de stad, dus we melden ons aan en we kunnen met de tour van 11:30 uur mee. We proberen nog een uurtje te slapen voordat de bus vertrekt en vervolgens vertrekt de tour.

Als echte toeristen moeten we achter de gids aanlopen die met haar bordje zwaait. We lijken net een groepje Chinese toeristen. Dit is zo niks voor ons, maar ach het is leuk tijdverdrijf. Met de bus rijden we door de stad, terwijl de gids van alles verteld over Singapore en de bezienswaardigheden. We maken twee stops waar we even een half uurtje kunnen uitwaaien. Het uitwaaien hier is wel even wat anders, want ipv dat het verkoelend werkt, werkt het averechts.

Het is zo warm, dat we echt nog even flink moeten wennen aan de enorme hitte van 36 graden en hoge luchtvochtigheid. We zijn 12 jaar geleden al een kleine week in Singapore geweest, dus het is leuk om te zien, dat er flink is bijgebouwd. Het is goed om te zien, dat we toch nog plaatsen zien, die we toen niet hebben gezien.

Voor we het weten is de tour voorbij, zijn we weer terug op de luchthaven en vliegen we alweer de laatste 2 uurtjes door naar onze voorlopige eindbestemming, Bali!

Aankomst op Bali

We moeten eerst ons visum regelen. Als Europeaan, heb je geen visum nodig en krijg je gewoon bij de douane een stempel, die 30 dagen geldig is. Echter hebben wij geboekt voor 45 dagen, dus wij hebben wel een visum nodig. Het staat niet heel erg goed aangegeven, maar we zien gelukkig op tijd, dat we bij een aparte balie het visum (VOA Visa on Arrival) moeten betalen (34€). Waarna we via een speciale rij door de douane kunnen. We zijn zo toch een stuk sneller door de douane, omdat de meeste passagiers van onze vlucht in de normale rij zonder visum staan. 

Op de luchthaven is het zoals gewoonlijk een heerlijke chaos, iedereen die je aandacht probeert te trekken voor een taxi. We boeken een taxi via de officiële taxi balie en na een half uur rijden komen we aan bij ons hotel. We zijn inmiddels bekaf na de hele reis en het niet slapen, dus we gaan wat eten en duiken snel ons bed in.

Legian 1e dag

I.v.m het tijdsverschil en dus de jetlag zijn we de volgende dag behoorlijk brak. Ook de hitte helpt niet mee met het vinden van wat energie, dus we doen de eerste dag rustig aan. We gaan de omgeving wat verkennen en lopen door vele smalle straatjes. Hier horen we continue getoeter van alle scooters, die waarschuwen dat ze eraan komen en van de taxis die vragen of we mee willen rijden. Uiteindelijk komen we uit bij het monument welke de slachtoffers van de Bali bom herdenken.

Dit is voor Hoite wel een bizar moment, omdat hij er 17 jaar geleden gewoon bij was. Er komen vele herinneringen terug van die tijd, de uitgaansgelegenheden waar Hoite toen vaak is geweest en die nu niet meer bestaan en de vreselijke beelden die Hoite toen heeft gezien. Gelukkig kan hij alles nog na vertellen, dus met die gedachte gaan we verder. We lopen nog een flink stuk langs alle winkeltjes, restaurants en vele massage salons.

's Avonds na het eten glippen we een massage salon in en laten we onze voeten heerlijk verwennen door een voetmassage van een uur, die omgerekend maar 5€ kost. Wat een genot.

Semiyak & Kuta Square

De dagen erna lopen we naar Semiyak, een wijk verderop waar het een stuk rustiger is, de hotels en restaurants luxer, maar waar alles ook iets duurder is. We nemen een scooter taxi naar Kuta Square waar we wat shoppen bij de bekende surf winkels. De scooter taxi is een nieuwe ervaring voor mij. Ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden. Zo zwetend achterop bij iemand, die je niet kent en scheurend door het drukke verkeer van Kuta. Maar het brengt je snel op de plek waar je wilt zijn.

Laatste dag in Legian

We genieten verder van nog een heerlijke voetmassage en van het heerlijke, maar ook extreem goedkope eten. En we zijn natuurlijk ook op het strand geweest voor een drankje, en voor wat zwemmen in de zee. Na alle drukte van Kuta (het Lloret de Mar van Bali) zijn we extra klaar voor wat meer rust, dus op naar de volgende stop...Uluwatu, het surf walhalla van Bali.

Tot de volgende keer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *