LC Adventures

HOE, WAT EN WAAROM?

10/02/2016

Op dit moment zijn we druk bezig met alle voorbereidingen voor onze eerste Landcruiser (hierna LC) reis. Tijdens onze voorgaande reizen zijn we op het idee gekomen om een nieuw avontuur aan te gaan. Na veel backpack reizen en dus vele vluchten, oude gammele bussen, taxi's, tuktuks etc. kwamen we tot de conclusie dat we het wel prettig vonden om een eigen voertuig mee te hebben. Omdat we ook naar landen willen gaan waar het allemaal nog niet zo Westers geregeld is, wilden we een auto waar we de hele wereld mee af zouden kunnen reizen, eentje met zo min mogelijk electronica zodat je ook terecht kunt in een garage waar nog geen computers zijn. Het moest dus een oude auto zijn. Nu zijn er een paar auto's die bekend staan om hun reiskwaliteiten, sterkte, betrouwbaarheid en 4x4 capaciteiten. We hadden eerst onze ogen laten vallen op een Landrover, maar na er 2 seconden in gezeten te hebben wisten we al dat dat hem niet ging worden. De volgende keus was een Toyota Landcruiser en ja daar waren we meteen weg van, echter heb je heel veel verschillende modellen, dus het duurde even voordat we wisten welk model we wilden. Onze keus is gevallen op de 100 serie 6v 4,2 liter 204pk, een krachtige auto met weinig electronica maar ook wel een beetje luxe. De volgende stap was om er eentje te vinden in goede staat. Ook dat heeft heel veel tijd gekost. Eerst hebben we in Nederland gezocht, maar daar heb je bijna alleen grijze kentekens, omdat deze auto in Nederland op geel kenteken niet te betalen is. Dus toch maar weer in Spanje zoeken, er stonden er niet veel te koop en de meeste worden gebruikt op het boerenland, daarom zijn de meeste dan ook al erg afgeleefd. Tot we er eentje in Valencia tegenkwamen.

In oktober 2014 zijn we naar Valencia gereden en waar we de auto hebben bekeken. De auto zag er prachtig uit en het was bijna niet te zien dat deze al ruim 14 jaar oud was (bouwjaar 2000). Daarnaast had de auto pas 184.000 km gereden en dat is voor zo'n auto bijna niks. We waren het er dan ook snel over eens, dit moest hem worden. Vanaf het moment dat je dan de auto hebt kun je na gaan denken over de volgende stappen. Ook dat kost weer veel tijd en er zit altijd nog een drukke zomer tussen. Dus eindelijk in oktober 2015 hebben we de LC naar Totcurses 4x4 gebracht in La Bisbal de Emporda. Daar doen ze niks anders dan 4x4 pimpen en er complete Dakar auto's van maken. Hier hebben we de hele buitenkant laten verbouwen, nieuwe bumper, snorkel, compleet nieuw veersysteem, skidplates, extra benzine tank etc. Het ging uiteraard op zijn Spaans dus i.p.v. de beloofde 1,5 week heeft de auto 5 weken in de garage gestaan. Maar het resultaat mag er wezen. Toen nog door de Spaanse APK keuring om alle veranderingen goed te laten keuren en klaar, we konden ermee naar Nederland.

IMG_4612      IMG_6584

In Nederland hebben we de auto van binnen laten verbouwen. Eerst hebben we al onze materialen qua kamperen opgehaald bij Rough-side in Dordrecht, zoals onze Howling Moon daktent en luifel met zijflappen, Frontrunner roofrack, Frontrunner tafel, Pilot stoelen, National Luna koelkast, wc bril, Coleman kookstel en oven, toiletbril op pootjes etc. Vervolgens heeft Hoite samen met Bedrijfswageninbouw.nl in Leeuwarden de hele binnenkant ingebouwd. Prachtige houten kasten met enorme laden erin om straks al onze kleding en voorraad in op te bergen. Daarnaast hebben ze de watertanks met tapkraan, elektriciteit, extra accu met omvormer naar 220 volt, koelkast, kluis, VHF radio etc ingebouwd. Een prachtig staaltje werk voor een zeer mooie prijs. We hadden het nooit ergens anders beter kunnen laten doen.

IMG_5975 IMG_6251 IMG_6249      IMG_6252

En nu is de auto zo goed als klaar. We moeten alleen nog alles inpakken en we kunnen gaan. Ons eerste LC avontuur begint binnenkort wanneer we via de Spaanse kust naar het zuiden rijden en in Tarifa met nog 5 andere LC's op de boot stappen naar Marokko. Daar gaan we met 6 auto's en 12 personen Marokko verkennen over de verharde en onverharde wegen, door de woestijn en het Atlas gebergte.

01/11/2016

Na onze reis door Marokko hebben we nog een paar kleine aanpassingen aan de auto gedaan, zoals betere en grotere huishoudaccu's in laten bouwen en we hebben een zonnepaneel gekocht. Dit omdat we in Marokko er al snel achter kwamen dat we voor stroom elke dag behoorlijk wat kilometers moesten rijden om genoeg stroom te generen om alle elektronische apparatuur te kunnen laten werken, met name de koelkast had veel stroom nodig, In Marokko was dat nog niet zo'n groot probleem, omdat we elke dag vele kilometers moesten rijden, maar in Afrika willen we toch ook wel graag de mogelijkheid hebben om een paar dagen ergens langer te blijven staan. We hebben ook de tent onder het luifel veranderd voor een tent onder de daktent. We vonden de luifel tent te klein en onhandig en we denken dat we de ondertent van de daktent beter kunnen gebruiken.

Nu zijn we klaar om met de auto naar Zuidelijk Afrika te gaan.

16/09/2017

Onze Landcruiser staat inmiddels een paar maanden geparkeerd in Kaapstad en we kunnen niet wachten tot we weer terug kunnen om de reis voort te zetten.