Uluwatu I

27.02.19 - 03.03.19
Van Legian / Kuta naar Uluwatu

Als we vertrekken uit het hotel in Legian, bestellen we bij de receptie de taxi die ons naar Uluwatu moet brengen. Deze is er zo want hij staat al voor de deur. Het is ongeveer een uur rijden, niet vanwege de afstand maar vanwege de enorme drukte op de weg. Je kunt hier echt beter op een scooter rijden, want in een auto verlies je enorm veel tijd door stil te staan.

Inchecken in Uluwatu

Bij aankomst in Uluwatu, het zuidelijkste punt van Bali, kunnen we onze accommodatie niet vinden. De kaart geeft aan dat we er zijn, maar we staan voor een tempel achtige muur en zien geen bordje. Na lang zoeken vind Hoite een deur waarvan een toerist zegt, dat dit onze accommodatie zou moeten zijn. Er is echter niemand aanwezig. Toch pakken we onze tassen uit de taxi. De taxi chauffeur wil graag weer gaan en volgens een tuinman moet dit ook echt onze accommodatie zijn. Het is een heel klein tuintje met 4 huisjes.

Ondertussen komt er een Russisch stel aan, die hun bagage alvast bij 1 van de huisjes neer zet en inderdaad bevestigd dat dit toch echt Tropical Santai Villa is en dat zij ook een kamer hebben geboekt direct bij de eigenaar zelf. We moeten nog even wachten tot de 'manager' Rya eraan komt en die schrikt, want ze heeft onze boekingen niet. Gelukkig hebben wij een officiële bevestiging van Booking.com en de Russen niet. Na lang heen en weer gepraat met de toevallig Spaanse eigenaren, mogen wij de kamer in waar de Russen hun bagage neergezet hebben. Zij moeten helaas een andere accommodatie zoeken, omdat zij geen officiële boeking hebben. Toch wel weer toevallig dat we precies zijn overboekt bij een accommodatie met Spaanse eigenaren, dat komt ons bekend voor. Wel is de kamer erg mooi, dus dat is erg fijn.

Scooter huur

In Uluwatu huren we voor het eerst voor het hele verblijf een scooter. Deze heb je hier wel nodig omdat alles uit elkaar ligt. Je hebt niet echt een dorp en ook voor de stranden moet je een behoorlijk eind lopen. Daarnaast is er nergens een stoep, dus lopen is nog gevaarlijk ook. We krijgen een 125cc mee en dat blijkt later ook wel echt nodig, omdat we zelfs met de 125cc soms een heuvel bijna niet opkomen met zijn tweeën. Een helm is uiteraard verplicht, dus die doen we braaf op.

Gelukkig hebben we onze petjes mee, die zetten we eerst op onder de helm. De helmen zijn namelijk niet al te schoon en erg oud, dus er is al door veel voorgangers flink in gezweet. Maar daar merken we niks van, omdat de helm bij ons op de petjes zit. Echte tankstations zie je hier niet, maar je kan bij elk winkeltje wel wat benzine halen. Er staan rekken buiten met flessen Absolut Vodka die gevuld zijn met benzine. Je koopt dan voor 10.000 rupiah (0,62€) 1 liter benzine die ze dan met een trechter in de scooter gooien.

Balangan strand

Het is een super mooie omgeving met veel groen en veel strandjes. De eerste dag rijden we naar het Balangan strand, bij uitstek de Place to be voor surfers. Er lopen dan ook allemaal mooie mensen met strakke lichamen rond die de hele dag alleen maar op de golven surfen. In een restaurant aan het strand eten we wat en proberen we onze eerste kokosnoot drankje. Ik hou er sowieso niet van, maar Hoite wel, alleen is deze erg vies en smaakt niet eens naar kokos. We horen later dan dit de smaak is, als de kokosnoot nog niet rijp is. Bah het leek net slootwater.

The Art House

´s Avonds zoeken we een leuk restaurantje op bij ons in de buurt, maar dat is nog best moeilijk. Tot we per toeval bij The Art House terecht komen. The Art House is een heel klein restaurantje, welke 3 tafels binnen en 2 tafels buiten heeft. Het is net alsof je bij iemand in de huiskamer zit. Het eten is super lekker en nog goedkoper dan in Legian. We betalen voor een verse fruitsap en een Nasi Goreng 3,13€ in totaal. En het is de beste Nasi die ik ooit heb gegeten.

Omdat het eten zo goed is en het restaurant op 1 minuut van onze accommodatie zit, eten we de avonden erna ook steeds hier. Overdag proberen we de restaurantjes in de omgeving uit als we onderweg zijn naar de strandjes, maar 's avonds in het donker vinden we The Art House helemaal prima. Er schijnt namelijk nergens ligt hier op de wegen en ze zijn erg smal en bochtig, dus we vinden het wel prima zo lekker dichtbij.

Dreamland Beach & Bingin Beach

De dagen erna rijden we in de omgeving rond en gaan we naar alle strandjes in de buurt. Zo gaan we de tweede dag naar Dreamland Beach en Bingin Beach. Dreamland Beach is ook een lang strand met wat restaurantjes, net als Balangan. Dus ook hier zien we weer veel surfers, alleen zijn de golven deze dag er niet.

Wat we helaas ook zien, is dat er ook hier weer ontzettend veel plastic aanspoelt. Ze ruimen het wel op van het strand, maar dumpen het vervolgens tussen de rotsen en laten het daar liggen. Het is dan ook heel dubbel om hier te liggen. Het strand is prachtig als je voor je uit kijkt, maar kijk je naast je kijk je op een vuilnisbelt uit.

Voor het Bingin Beach moeten we behoorlijk wat trappen naar beneden lopen en als we er aankomen, begint het te regenen, dus i.p.v op het strand liggen doen we een drankje bij de strandbar op de rots met uitzicht over de zee.

Tempel bezoek poging

De derde dag willen we in de ochtend een tempel bezoeken, maar als we daar aankomen zijn er net een paar touringcars gestopt vol met Chinezen. Daar zitten we niet echt op de wachten, dus we komen niet verder dan de ingang en gaan door naar het volgende strand. Het is super leuk om in de omgeving op de scooter te rijden, zo zie je heel wat van de omgeving en het is lekker verfrissend, want wat is het warm en vochtig hier. Daar zijn we nog niet aan gewend.

Padang Padang Beach

Eerst rijden we naar Thomas Beach, en lunchen daar bij een super leuk restaurant met lekker eten. We staan wel versteld van de leuke hippe tentjes die ze hier hebben. Zoveel hipper, dan dat we in Spanje zien. Zelfs hier waar de armoede vele malen groter is en het eten heel erg goedkoop, zijn ze hipper, maar ook veel vriendelijker dan bij ons in Spanje. Je wordt er gewoon echt vrolijk van.

Na het eten skippen we Thomas Beach i.v.m de enorm lange trap naar beneden (ruim 300 treden) en gaan door naar Padang Padang. Dit is het mooiste strand in deze omgeving. Wauw wat een plaatje. Er zijn ook veel minder golven, dus perfect om te zwemmen. Er lopen apen rond, die alle losse spullen stelen als je niet op let. Het strand is wit en het water is super helder turkoois. Ik waag hier ook mijn eerste zwem in het water en die is precies op mijn temperatuur. Het duurt dan ook even voordat ik er weer uit kom. Dit komt niet vaak voor, dat ik water lekker vind.

Massage zoektocht

De laatste dag in Uluwatu willen we opnieuw naar Padang Padang beach, maar na het ontbijt begint het te regenen. Onze eerste regen van deze vakantie. En als het hier regent, regent het ook goed, dus het is geen strandweer. Dan maar op zoek naar een massage. Dat wordt een hele onderneming. De massage salons zitten niet echt  in de buurt. De salon die ons wordt aangeraden heeft op dat moment geen tijd en we spreken af dat we om 14:00 uur terug komen. Dus we gaan eerst even lunchen.

Nadat we bij het eerste restaurant afgezet worden, komen we bij een heel klein zaakje terecht waar we heerlijk lunchen. Bij terug komst bij de salon hebben ze in 1 keer geen tijd meer voor 2, dus we moeten op zoek naar een andere salon. Als we eenmaal op de tafel liggen, barst de regen los en komt het opnieuw met bakken uit de lucht. Gelukkig liggen we droog.

Op naar de Nusa eilanden

Dan zitten de dagen in Uluwatu er weer op, helaas, deze omgeving beviel ons wel, dus hopelijk komen we nog eens terug. Via de Balinese Uber bestellen we een taxi voor de volgende dag, die ons naar de haven van Sanur moet brengen. Daar zullen we de boot pakken naar Nusa Lembongan. 1 Van de Nusa eilanden waar we de komende week door zullen brengen en waar we ook het Hindu nieuwjaar mee gaan maken. We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *