Wie zijn wij?

Hola!

Wie zijn wij? Op deze pagina stellen wij ons even voor. Wij zijn Hoite & Sandra. Onze gezamenlijke passie is reizen en dat doen we dan ook zoveel mogelijk. Hieronder vertellen we iets meer onszelf.

Sandra

Ik (Sandra) ben na de MEAO op de administratieafdeling van architecten & ingenieursbureau Royal Haskoning in Nijmegen gaan werken. In 2000 ben ik samen met mijn zusje Sylvia naar Spanje gegaan. Deze zomer wilden we zes maanden in Lloret de Mar werken. Het werken en leven in Spanje beviel zo goed, dat we beiden niet meer weg zijn gegaan. In 2002 begon ik voor één van de grootste touroperators van Nederland te werken. Daar ben ik begonnen als reisleidster en in de daarop volgende jaren heb ik meerdere functies gehad tot Operations Manager van het gehele Spaanse vaste land. In 2017 ben ik gestopt en op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Deze kwam in 2019 voorbij wanneer Hoite en ik Sporteventz over hebben genomen. Een reisorganisatie voor sportevenementen in Nederland en Spanje.

Hoite

Hoite is opgegroeid in en op het water in Friesland. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde in Groningen is Hoite een aantal jaren met zijn backpack over de wereld gaan reizen. Waarna hij uiteindelijk ook in de reiswereld belandde. Hoite is begonnen in de wintersport gebieden in Oostenrijk en vanaf 2005 ook op de zomerbestemmingen.

In 2006 ging Hoite voor dezelfde touroperator als ik aan de slag, dat was het moment dat wij elkaar leerden kennen. Onze eerste maanden samen woonde Hoite op Mallorca en ik aan de Costa Brava. Na die zomer zijn we samen een wintersport seizoen gaan werken in Oostenrijk. We hebben daar een fantastische tijd gehad, maar voor mij was al snel duidelijk dat ik niet voor de kou gemaakt ben. Vanaf de zomer in 2007 wonen we samen aan de Costa Brava en werken we voor hetzelfde bedrijf.

Omdat we de winters vrij waren en ik 100% zeker wist niet meer in een wintersport gebied te willen werken zijn we Hoite´s andere passie samen gaan proberen, reizen. Tijdens onze eerste reis van 9 weken door Zuid-Oost Azië ben ik zelf ook besmet geraakt met het reisvirus. Na een aantal jaren met de backpack de winters te hebben doorgebracht onder de zon. En al reizend met vliegtuigen, overland trucks en huurauto's en geslapen te hebben in hostels, motels, hotels en tenten zijn we tot de conclusie gekomen, dat we nog lang niet uitgereisd zijn. Echter wilden we een nieuw avontuur aangaan.

Toyota Landcruiser 100 serie

Vandaar dat we in 2014 een Toyota Landcruiser 100 serie hebben gekocht. Een oud maar goed onderhouden beestje, die we hebben laten verbouwen, eerst van buiten, daarna van binnen. Met deze Landcruiser wilden we graag naar Afrika om daar al kamperend het continent te verkennen. We zijn begonnen met een korte reis in Marokko, daarna hebben we nog wat aanpassingen gedaan en  vervolgens hebben we onze Bill (Toyota) verscheept naar Kaapstad, Zuid Afrika. Vanuit Kaapstad zijn we vertrokken voor een 4 maanden lange reis door Zuidelijk Afrika, zoals Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe, Botswana en Namibië. Toen was wel duidelijk dat dit voor ons de beste manier van reizen is. We hebben Bill in Kaapstad achter gelaten om na de zomer weer terug te keren en verder te reizen.

Afrika

In oktober 2018 zijn we dus terug gevlogen en via Namibië en Botswana richting Zambia gereden. Helaas kregen we na 3 weken een vervelend telefoontje uit Nederland van familie, waardoor we met spoed onze reis af moesten breken en terug naar huis te vliegen. Terwijl we in een paar dagen duizenden kilometers terug naar Kaapstad reden hebben we na lang overwegen besloten om Bill terug te verschepen naar Europa, omdat onze toekomst qua reizen op dat moment erg onzeker werd.

We hebben nog 1 reis gemaakt naar Marokko en daarna hebben we besloten om Bill te verkopen, zodat we een nieuw project konden gaan beginnen. Bill is ondertussen met zijn nieuwe eigenaren weer terug in Afrika geweest en heeft de reis van Nederland naar Zuid-Afrika voltooid.

Wij zijn inmiddels weer 2 jaar verder en zijn dus nu de trotse eigenaren van Sporteventz. We zijn weer terug in het toerisme waar we van houden en we kunnen ons werk nu ook goed onderweg doen, dus we zijn weer plannen aan het maken voor nieuwe reizen. We zijn nu bezig met ons nieuwe project, het ombouwen van een Sprinter 4x4 tot camper.

Deze website hebben we gebouwd, omdat we voor onszelf een mooie verzameling wilden van onze reisavonturen en herinneringen. En daarnaast kunnen we zo familie, vrienden en iedereen die ons wilt volgen op de hoogte houden. Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen, meld je dan aan voor onze updates (zie contact pagina).

Je kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram.

http://www.facebook.com/roadtrip2adventure.com

http://www.instagram.com/roadtrip2adventure

En al onze fotos kun je terugvinden op de fotopagina van deze website : http://www.roadtrip2adventure.com/fotos/

Veel plezier met lezen!

Sandra & Hoite

Bezochte landen...