Routes over de wereld

Tijdens onze reizen leggen we behoorlijk wat kilometers af. Of dat nu met een huurauto, een scooter, met onze Landcruiser of met onze Sprinter is. We rijden op de mooiste wegen in de meest prachtige landschappen. Soms bewaren we deze routes en als dat zo is plaatsen we die op deze pagina. Daardoor kun je op deze pagina onze routes over de wereld terugvinden. 

Zuidelijk Afrika 2016-2017

In 2016 gingen we voor onze grote reis naar Zuidelijk Afrika. De bedoeling was om van Spanje naar Zuid-Afrika te rijden. Maar net voor ons vertrek brak de noodtoestand uit in Ethiopië, waardoor we niet meer via die route konden reizen. Omdat we de Westkust al hadden afgeschreven, besloten we op het laatste moment om de reis om te draaien en in het zuiden te beginnen. En zo dus een route Zuidelijk Afrika I te rijden. 

We verscheepten onze Landcruiser naar Kaapstad en begonnen daar aan ons Afrikaanse avontuur. Deze reis hebben we 4 maanden in het zuiden van Afrika rondgereisd en de meest mooie routes gereden. Deze route staat op deze pagina afgebeeld. De reis bracht ons van geasfalteerde wegen langs de kust tot zandwegen in de woestijn. Maar we reden ook op de vele gravel wegen in Namibië en op de bijna onbegaanbare 4x4 routes in Zuid-Afrika. De heftigste reis hebben we echter afgelegd in Mozambique, door ruim 3 uur door de natte modder te rijden, 

Dit is waren we ervan houden om met onze eigen auto te reizen. Zo kunnen we op de mooiste wegen en plekjes komen. Daarnaast geeft het ons de ultieme vrijheid. We genieten dan volop alleen al van het rijden en dan krijgen we de rest er nog bij. Het ontmoeten van lokale mensen, de natuur in de verschillende landen. Ook het lokale eten en de mooie plekjes waar we overnachten telt mee voor het ultieme reisgevoel. Tot nu toe is deze reis één van de mooiste reizen die we ooit hebben kunnen maken.

Het reisverhaal die bij deze route hoort is terug te vinden op: http://www.roadtrip2adventure.com/toyota-landcruiser-100-serie/landcruiser-zuidelijk-afrika-deel-1/